Boodschap van de Directeur

Welkom op onze nieuwe website en FacebookWegens de gezondheidssituatie kunnen wij u spijtig genoeg niet welkom heten in onze nieuwe faciliteiten.

Deze werden vandaag ingehuldigd door de heer Rudi Vervoort, Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Voorzitter van de Raad van Bestuur van onze School.

Sinds augustus 2020 zijn we verhuisd en werden wij geïntegreerd in de overkoepelende organisatie Brusafe, waarvan u de missies kunt ontdekken door op de link te klikken: https://brusafe.brussels.

Wij delen het gebouw met de School voor Brandbestrijding (OCBB), het Instituut voor opleiding in dringende medische hulpverlening (IODMH) en de Gewestelijke School voor Bestuurskunde (GSOB).

Op onze website vindt u alle informatie over het reilen en zeilen van de politieacademie, alsook informatie over de opleidingen en de vacatures voor docenten en/of opleiders.

Onder het tabblad “Media” kunt u de infrastructuur van de school ontdekken, maar ook foto’s die tijdens bepaalde opleidingen zijn genomen. Er zal regelmatig info over onze activiteiten “online” worden gezet.

U kunt vandaag kennismaken met de rijsimulator, een krachtig pedagogisch instrument, het resultaat van de modernste technologieën, dat wordt gebruikt tijdens de cursus prioritair rijden die wordt gegeven in het kader van onze basisopleiding agent en inspecteur.

U ziet ook foto’s van onze 2 appartementen en andere trainingsfaciliteiten (een open ruimte en een café) die de stagiairs in staat stellen om op een realistische manier te trainen voor praktische oefeningen, bv. voor geïntegreerde oefeningen, IFG-cursussen (huiselijk geweld), huiszoekingen, …

De GIP evolueert al enkele maanden. De pandemie heeft zeker een aantal van onze projecten vertraagd, maar deze heeft ons vooral gedwongen creatief te zijn en onze onderwijsmethoden en cursussen voor afstandsonderwijs aan te passen. Het was een grote uitdaging, maar we zijn erin geslaagd.

Ik hoop dat velen van u ons zullen volgen en dat u ons spoedig zult mogen komen bezoeken.

Hopelijk tot binnenkort !

1e HCP Jacques GORTEMAN, Directeur van de GIP